Varukorg

Din varukorg är tom

Fortsätt handla

4 anledningar till varför du bör äta honung med granskott

Om du någonsin råkar hitta din gamla mormors anteckningsbok och noteringar med recept och huskurer från förr lär du snabbt se att honung är något som frekvent återkommer. De äldre generationerna skrev flitigt ner alla recept de skulle få eller ärva. Medicin och kurer såg inte alltid ut så som de gör idag, och man kan vara rätt säker på att bland de insamlade recepten fanns en av de viktigaste ingredienserna – honung – som i alla tider ansetts ha kraften att lindra halsbesvär.

Här är 4 skäl till varför du borde äta honung med granskott:

  1. Högt innehåll av C-vitamin

Granskott innehåller tre till fem gånger mer C-vitamin än citroner. 100 g citron har cirka 53 mg C-vitamin, likvärdigt en apelsin eller fem till sex stycken jordgubbar. För vuxna är det dagliga rekommenderade intaget av C-vitamin 65 till 90 mg per dag.

Dagligt intag av C-vitamin är viktigt för god hälsa eftersom din kropp själv inte kan producera eller lagra det.

  1. Vitamin A – hud, syn, hår

Granskott är även en bra källa till vitamin A, vilket bygger upp kroppens immunsystem och allmänna hälsa (syn, hår, hud och förbättrad produktion av röda blodkroppar). De har en gynnsam effekt på ögonhälsan.

  1. En kraftfull och naturlig källa av nyttigheter

Granskott innehåller en naturlig förening som kallas alfa-Pinen, som är ett naturligt avsvällande, antiinflammatoriskt, antibakteriellt och antimikrobiellt medel.

  1. Antioxidanter

Granskott innehåller antioxidanter. Dessa minskar fria radikaler, som är skadliga för människor och kan orsaka olika sjukdomar. 

Beställ här: Honung med granskott